Weekend dags

Vi har fågelungar i våran fågelholk och jag får riktiga moderskänslor när dom piper. Jag skulle vilja skicka in en liten, liten videokamera och se hur dom ser ut när dom ligger där. Jag har aldrig förstått hur fåglarna får plats i en så liten holk. Dom kan ju inte sitta på varandra och dom kan ju inte heller flyga omkring där inne. Jag ska fundera ut ett sätt att få reda på det. Eller det kanske är någon utav er som vet? I alla fall ska jag åka till Halmstd imorgon så det kommer vara dåligt med inlägg några dagar. Men när jag kommer tillbaka kommer det finnas desto mer bilder och historier att lägga upp. Ni får ha tålamod helt enkelt. Vi har ju otroligt tur med vädret som åker just den här helgen och att vi åker just till Halmstad som ligger vid havet. Ska hälsa på några kompisar som pluggar där nere och vi ska gå på tentafester och kanske äta en och annan glass i solen.

Hoppas att ni får en bra helg så blir ni uppdaterade på måndag ♥

Jag måste även passa på att rekomendera en utställning som har vernissage idag för er som bor i eller nära Stockholm. Min syster Lena Bergendahl

är en av konstnärerna som ställer ut och utställningen heter THE LOOSE KNOWLEDGE MOVEMENT

Flätan är min vän

image142
image141
Skor från Vagabond, shorts och väska från Mango, linne och jacka från Monki, örhängen secondhand och ring från Pilgrim

Idag har jag solat hela långa dagen nästan. Och nu känns det verkligen som sommar på riktigt för man kan gå på stan i bara ben. Kom nyss hem från ett cafébesök. Idag blev det Fröken Ohlssons uteservering och det var alldeles ljummet.

Gammalt och nytt, men allt är snyggt


image133image134image138
image135image136image137

Alla dessa godbitar kommer från Mintandvintage


Jag äger en regnbåge

image129image131

Detta är min fina bikini som jag ska studsa runt i på stranden i sommar. Jag fyndade den på Gina tricot i vintras och gillar den mer och mer för varje dag. Jag gillar guldbanden väldigt mycket för det är så fint att ha under sitt linne på sommaren.

Staden ligger i sol

image124
Chinos och linne från Monki, väska från Mango, glasögon från Lager 157 och scarfen och örhängena är secondhand.

Idag har det varit en ny dag med nya möjligheter. Jag har gått på stan med en kompis och suttit på Condeco i solen. Det kan vara det bästa stället om man känner för att studera andra människor, och det brukar jag känna för. Nu börjar studenterna visa sig och hela stan blir som en enda stor fest. Jag fick världens adrenalinkick bara av att se dom åka runt på sina flak med dånande musik och skrikande röster. Jag vill mer än gärna göra om det.

Dagens nyheter
image125image126
Gladiatorsandaler från Wedins och stuprörsbyxor med hög midja från Monki


Secondhand in first hand

image119image122
Sjal från secondhand affären Charleston på Haga nygata och väska från Mango

Idag har jag och en vän haft en mysig dag på stan. Vi har ätit grekisk sallad, druckit is latte och gått i secondhandaffärer. Jag älskar secondhand. Finns en undebrbar affär i haga med ungefär 1 000 000 olika clips och så finns Charleston förståss. Där har jag lyckats fynda några gånger, bla idag.

Polkagris är gott

image118
Kjolen komer från H&M och linnet från Topshop

Idag har jag solat hela långa dan. Jag har legat i gräset och njutit. Men jag måste erkänna att jag inte riktigt trivs i gräset. Så fort man man lägger ner huvudet för att bara slappna av så känner man hur något kryper nere på vaden och snabbt börjar man vifta på benen för att få bort krypet som klättrat dit. När väl det första krypet är borta så kommer nästa och landar på ena armen. Det tar aldrig slut, utan leder till att man får panik och måste gå därifrån. Eller, det får jag i alla fall. Nä, bäst trvis jag nog i en solstol trots allt. Egentligen kan dom där små djuren gärna få pausa på mig, bara det är sol.

Och förresten, rubriken, ja den har väll inte så mycket med det hela att göra förutom att jag just nu är klädd i polkagrisens färger.


Blått är flott

image113image114
Kjol från Gina tricot och tröja från Svea.

FRIDAY NIGHT

image115image116
Rosa pumps från Vagabond, klänning och jacka från Monki och skärp från Glitter

Förhoppningsvis kommer det lite bilder från kvällen. Var i alla fall mycket lyckat igår. Satt ute på Maries gård hela kvällen. Självklart blev det Nef sen, vart annars?!  Lyckades även ta mig hem i morse med en väldigt shysst taxkichaffuör. Jag hade bara 150 kr på mig och ville till Nisseplatsen. Men han körde mig hela vägen hem och förklarade sig genom att säga "det händer så mycket med tjejer nuförtiden". Skulle väll ha kostat mig närmare 400 kr annars. Snart blir det solen för min del ♥

FRIDAY MORNING

image110
T-shirt från JULIAN RED, kjol från Gina tricot, skor från Vagabond, solglasögon Lager 157, armband och halsband är hemmagjorda och ringen är från Pilgrim

Idag har solen skinit på mig, fast det är en del moln med. Jag har ätit lunch ute och suttit och njutit en stund med solen i ögonen. Ikväll blir det grillfest hos en kompis och sedan ska vi ut. Hoppas vädret håller i sig så vi kan sitta ute då med. Grilla är spännande, jag är typ världssämst på det. För det första vet jag inte hur man göra och för det andra är jag rädd för elden. 

När kvällens kläder kommit på ska ni få se dom med. 

It´s a beautiful day

image104
Klänningen är från Monki, solglasögonen från Lager 157, tightsen från Indiska och
halsbandet är hemmagjort.

image105

Har haft en riktigt go dag på stan idag. Sol och goda vänner. Kan det bli bättre? Först tog jag en kaffe med Jonna och sedan spenderade jag lite pengar på kläder och en kaka med Hanna. Göteborg är underbart när sommaren infinner sig på riktigt.

På stan hittade jag förståss lite saker att ta med mig hem.
image108image109
image107image106
Skjortan är från Monki, kjolen från Gina tricot, skärpet från Glitter och nagellacket
från Åhléns.

En dag i Gällstad

image97image98
image99image100
Randig tröja från Svea, skor från Vagabond, linne från WESC och solglasögonen från okänt märke

Ja, det är skönt att ha sommarlov för då har man tid att åka på massa utflykter. Det som också är skönt är att börja sitt sommarlov lite före alla andra så man kan åka till t ex Lager 157 och slippa trängas bland 1 000 000 andra shoppinggalna svenskar. Risken finns dock att man springer omkring för länge och gärna skulle köpa hela affären, bara man hade råd. Jag hittade en hel del idag, men inte för mycket.

Nu går jag och längtar efter att Andra avenyn ska börja för jag har lyckats bli helt hooked i den serien.


På utflykt

image101
image93image94
Dagens outfit: Jackan och kjolen är från Monki, tightsen från Indiska, linne från Weekday och
skorna från Vagabond. Örhängena är secondhand och ringen från Pilgrim.

En nygammal en

image90
Dagens inköp från Monki

Häromkvällen lyckades jag med något som skulle kunna vara typiskt mig. Jag hade en ny vit skjorta på mig, drack alkohol och något hände. Jag vet inte vad, bara att det resulterade i att min skjorta inte längre var helt vit och att den aldrig mer skulle bli det. Eftersom jag redan börjat känna en del för just den här skjortan så besökte jag glatt Monki ännu en gång och köpte mig en ny. Och sanningen är den att jag till och med tror att dagens köp var bättre. Självklart var min storlek slut, men jag gav mig inte för det, utan provade i stället en annan storlek som som tur var var bra. Till och med bättre

Blomstrande tider

image72
Jag behöver verkligen den här jackan!

I alla fall. Snart kommer sommaren, det står det i tidningen och idag väljer jag att tro på det. Hur vädret än är i kväll så ska jag in till stan och träffa en god vän över en kopp på något mysigt café. Om jag känner mig själv rätt så kommer jag nog hinna trängas bland galgar och provrum innan. Men jag menar, alla pratar ju om att man ska må bra och tänka på sin hälsa. För mig är en ny klänning, ett par nya jeans eller en ny väska ett tecken på god hälsa. Så ja, om man ska följa kloka människors råd så anntar jag att det bara är att fortsätta. Har jag fel?

Somliga går med trasiga skor

image59

Snygg, ful? Jag vet inte.

image58

Hittade den här kjolen i min systers garderob igår och tänkte att ja, den här var ju snygg. Dessutom krävs det bara små enkla korrigeringar för att den ska sitta som den ska. Men sen blev jag osäker och kom på att den kanske inte alls var snygg

Jag tänker mig kjolen högt i midjan och kanske med ett vitt enkelt linne till.
Hade det varit snyggt?

Det luktar liljekonvalj

image57

Idag är en såndär riktig latsöndag, men det är skönt alltså. Utomhus är det kallt vilket är mindre skönt. Var borta vid stallet här i närheten för en stund sedan. Och ja, trot eller ej men jag rotade fram min vinterjacka, som jag för ett bra tag sedan hängt in i garderben i hopp om sommarvärme. Grön och fint var det i alla fall, eller som mamma skulle sagt: "det var i alla fall grannt". Det här fina trädet hittade jag nedanför stallet och jag tänkte att eftersom jag inte har någon särskilt representativ outfit på mig idag så slänger jag in en bild på det istället. Nu finns det även liljekonvaljer som börjat blomma. Det luktar liljekonvalj hemma hos mig för det står en bukett i vardagsrummet.

Nu ska jag leta igenom lite gamla kläder och se om jag kan hitta någon riktig guldklimp.

Jag och hästen...

image52
Här har jag på mig en lagom vårig jacka som min syster sytt.

image53
Jeansjacka från Levis, secondhand

Det går faktiskt att göra mycket själv för att få sina kläder att bli helt unika. Här ovan är hästhuvudet fastsytt och jag har även en annan helt vanlig svart kofta som fått sig en personlig prägel. Jag sydde fast en snygg Adidaslogga på ryggen och vips så hade jag en ny tröja.

Allt klär en skönhet?

image48image49
Somliga bara har det!
Långt blondt hår och mittbena. Vad mer kan man begära? Dessutom vill jag ha hennes garderob mer än gärna. Någon som säger emot? 


Allt klär en skönhet

Vin med stil

Hade en väldigt speciell kväll ute igår. Mycket trevligt!
Älskar ju Nef förövrigt och framförallt nu när uteserveringen öppnat igen. Folket, musiken och allt är det bästa man kan tänka. Dessutom är vin lagom gott. Mums! ♥

image51
Kvällens kläder: Jacka Gina tricot, skjorta Monki, Shorts Monki, sjal vagabond, strumpbyxor (som förövrigt gick sönder första kvällen) Lindex, skor Vagabond.

Älskar Göteborgs sommarkvällar. Och vårkvällar för den delen.

Inspirera mera



image36

Någon som inte blir inspirerad av dessa tjejer?
Svårt att säga vem som är bäst klädd. Fast tjej nr 1 och 5 lutar det nog mest åt ändå.
Eller?




Glöm inte accessoarerna!

Grymt att allt är så färglatt nu också. Det gör i alla fall att jag mår bättre i sinnet. Dessutom skiner solen även idag och det gör ju inte direkt att man blir mindre glad. Ska väll bege mig utåt om en liten stund och ta vara på solen. Problemet är bara att jag inte orkar sitta still, vill vara kreativ. Får se om jag kommer på något.

Den lilla gula

image34
Underbart.

Verkar som jag blivit ordentligt svag för gult. Och vem skulle inte vilja bära den frisyren?!

Direkt från garderoben


image41image42
Dagnes outfit: Svart tygskor Vagabond, svarta tights Indiska, aprikos/rosa klänning, vit skjorta och blåglansig jacka Monki, leopardmönstrad sjal H&M och väska Secondhand.

Senare kommer nog även kvällens outfit upp ♥

Gult är inte fult

image28
VILL HA denna klänningen så mycket!

Grått väder men blommiga kläder

Ännu ingen hel outfit. Springer mest runt i mjukisbyxor idag och hoppas på att orken att klä mig ordentligt ska komma. Får vänta och se. Ska nog ta tag i min seriösa virkning som jag påbörjat sen också. Just nu är projektet en sjal. Lägger upp lite bilder här sen så ni får se min snygga kollektion, som dock passar bäst för kallare tider. Men ok, vi är i sverige och vet att sommaren inte är så pålitlig som man kanske skulle önska. Å andra sidan säger min kvnliga intuition mig att den här sommaren blir sjukt go ♥


image10image11
Blommig sjal från Vagabond

Älskar den här sjalen, mest bollarna. Har skapat någon liten allergi för fransar så detta är exakt i min smak. Dessutom kan väll inte kläder prydda med blommönster passa bättre än såhär års.

image14image15
Skinnväskan (vänster) kommer från Reningsborg och Gucciväskan (höger) okänt

Gucciväskan har min mamma fått från min farfar och jag kan säga att jag skulle ge mycket för att ha en likadan, eller åtminstonde få låna den ibland.

Lite ögongodis för den som vill

image6
Vilken outfit vinner inte med dessa supersköna skorna?
Båda paren från Vagabond.


Från Prickig katt

Sprang runt på stan igår och hittade av en slump dessa sjukt coola solglasögonen i en liten butik på Magasinsgatan. Visst finns det många liknande varianter, men tyckte ändå att dessa var ganska egna. Helrätt! 

image7
Blåa shorts med hög midja från Monki

Köpte även dessa blåa shortsen igår. Jag insåg dock imorse, när jag provade dom, att jag köpt fel storlek. Men självklart hade jag vägarna förbi stan även idag och kunde lätt byta dom. Dessutom tog jag tillfället i akt att kolla in Monkis nyheter. Sen igår alltså.

Äntligen dags!

Ja, då var det äntligen dags för mig med att börja blogga. Vet inte hur länge jag varit på väg, men så har något annat kommit emellan, och man har i stället tänkt; jag gör det sen. men när är sen? I alla fall är tanken att jag ska dela med mig av min garderob, både nytt och vintage. Jag hoppas att så snart som möjligt förstå mig på hur man designar sidan och gör den en smula mer inspirerande än den är idag. Tänkte lägga upp första outfiten senare idag.

RSS 2.0